fbpx

Vi bringer mennesker, forretning og teknologi tættere sammen

Windows Virtual Desktop (WVD) og Windows 10 Enterprise Multi-session – hvad er det, og hvorfor er det smart?

Før Windows Virtual Desktop (WVD) kom til verden, var det besværligt at hoste et Windows desktop-operativsystem som fx Win 7, Win 8 eller Win 10, især pga. licenseringen til Windows for brugerne. For at løse det problem har mange virksomheder brugt RDS (Remote Desktop Services) og Windows Server, fx 2012 R2 eller 2016, til at levere et fjernskrivebord til brugerne med Windows 7/8/10 look and feel.

Med WVD tilbyder Microsoft nu et komplet produkt til desktop hosting.

Hvad er Windows Virtual Desktop (WVD)?

Windows Virtual Desktop er en cloudbaseret managed service fra Microsoft, som kan tilbyde Windows 10 desktops og remote-apps. Microsoft styrer og vedligeholder infrastrukturlaget, så du selv kun skal tænke på dine brugerdata og programmer.

Med WVD kan du opbygge og administrere virtuelle desktops i Azure. WVD leverer kontrolplanstyringstjenesten, det nye desktop-operativsystem, profilstyringsløsningen og forenklet licensering.

Implementering af virtuelle desktops med WVD kræver planlægning, vedligeholdelse og styring af det virtuelle desktop-miljø. De tidligere RDS serverroller varetages nu af Microsoft i Azure, og det reducerer kompleksiteten og tidsforbruget i forhold til tidligere.

Skalering og store besparelser med Windows 10 Enterprise multi-session til WVD

Microsoft har også lanceret en helt ny version af Windows 10, kaldet Windows 10 Enterprise Multi-session til WVD. Den nye version understøtter flere brugeres desktop-sessioner på en enkelt VM. Den er bygget specielt til at understøtte hostede desktops der er identiske med, hvad mere end 800 millioner Windows 10-brugere allerede er vant til på deres fysiske enheder.

Windows Virtual Desktop er den eneste løsning, som giver mulighed for en Windows 10 Enterprise multi-session, så der kan være flere brugere på samme session-host. Det giver mulighed for store besparelser med skaleringsmuligheder ved kun at betale for forbruget.

Nemt at migrere direkte til Windows Virtual Desktop

Windows Virtual Desktop kan erstatte løsninger som Citrix, VMware Horizon og Windows RDS. WVD er kompatibel med de klassiske RDSH Windows Server Sessions Hosts og Windows 10 VDI, så man kan migrere direkte til Windows Virtual Desktop.

Windows Virtual Desktop er tilgængelig direkte på Windows, MAC og Linux via klientapplikationen eller web-klienten.

Læs mere på https://automize.dk/windows-virtual-desktop/

Følg os

Du kan altid følge os på sociale medier, hvor vi løbende sender opdateringer, nyheder og begivenheder.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere, er du meget velkommen til at kontakte os på mail eller telefon. Du kan også bruge vores kontaktformular

+45 7171 5353
info@automize.dk