fbpx

Vi bringer mennesker, forretning og teknologi tættere sammen

Windows 7 døde i 2015 – hvordan vil I genopstå i 2020?

Microsoft har meldt ud, at de stopper den udvidede support på Windows 7 til januar 2020. Efter den 15. januar 2020 er det helt slut med både opdateringer og support.

Det er en udmelding, der desværre kommer bag på mange. 69% af mindre SMB-virksomheder* er i øjeblikket ifølge Microsoft overhovedet ikke klar over, at supporten ophører på Win7, og mindre end 30% har konkrete planer* for at imødekomme den fremtidige udfordring.

Microsoft stoppede sin normale support på Windows 7 tilbage i 2015, og siden da har de tilbudt en udvidet support (som altså er den, der nu også ryger til januar 2020).

Der er to ting, der er værd at bemærke i den sammenhæng, synes jeg.

Windows 7 – et patchworktæppe eller en hullet si?

For det første: Hvis I tilbage i 2015 og indtil nu ikke har tegnet en udvidet supportaftale – ja, så kører I altså på en Windows 7, der ikke har været lappet på siden 2015! Og med den fart, som sikkerhedstruslerne vokser år for år, er der stor sandsynlighed for, at jeres nuværende Windows 7 er hullet som en si, både hvad angår sikkerhed og platformens generelle fitness-niveau.

For det andet, så har Microsoft givet et temmelig langt varsel til, at man kunne nå at komme væk fra platformen. Det er dog ikke det samme som at sige, at man nødvendigvis er klar til at flytte sit IT-miljø over på en tidssvarende platform – oplagt Windows 10.

Din business case definerer jeres fremtid

Nogen vil argumentere, at det koster kassen at skifte operativsystem. Og det gør det – især hvis man ser sådan på sin business case og Windows 7, at hvorfor skal man skifte noget, der fungerer? Så længe den går, så går den…

Men i min optik er business casen en anden: Tør du løbe risikoen rent sikkerhedsmæssigt? Hvilket risikobillede har I som virksomhed i forhold til de applikationer og den del af jeres forretning, der kan blive ramt af en sårbarhed i Windows 7?

En anden vinkel på business casen er også det regnestykke, der ligger bag spørgsmålet: Hvad koster det at skifte fra Windows 7 til Windows 10? De mindre komplicerede og kritiske applikationer som fx skift fra Office-pakken til O365 er ret enkle at gå til. Men på et tidspunkt rammer I de helt komplekse og kritiske forretningsapplikationer, hvor det ikke er bare lige er et knips med fingrene at skifte fra Windows 7 til 10 – hverken IT-teknisk eller økonomisk.

Lad ikke forældet teknologi æde jeres konkurrencekraft

Jeg tror alligevel på, at dette skifte også kan vise sig at blive en positiv business case for jer – hvis I ser det bredere perspektiv, der ligger udover selve Windows-platformen, og indregner de potentielle besparelser, I kan opnå ved samtidig at automatisere og optimere jeres forretningsprocesser.  I kan ikke være konkurrencedygtige ved at lade jeres mest kritiske forretningsapplikationer bygge på forældet teknologi.

Tag en offensiv approach og tag udgangspunkt i, hvordan jeres forretning kan eller bør se ud fremover – i stedet for at blive ved med at give kunstigt åndedræt til fortiden ved defensivt at lappe på Windows 7. Kortlæg jeres applikationslandskab og forretningsprocesser og find ud af, hvordan jeres IT-roadmap skal se ud fremadrettet.

Det er ikke ’kun’ en opgradering, I skal forholde jer til – så se at komme i gang, nu! I har ikke råd til at vente. Og I har slet ikke råd til at lade være.

*Microsoft SMB PC Study, TechAisle, July 2018 // Windows 7 End Of Service Research, April 2018, Microsoft Corporation

Følg os

Du kan altid følge os på sociale medier, hvor vi løbende sender opdateringer, nyheder og begivenheder.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere, er du meget velkommen til at kontakte os på mail eller telefon. Du kan også bruge vores kontaktformular

+45 7171 5353
info@automize.dk