fbpx

Der er mange nye spændende funktionaliteter og forbedringer i den opkomne Jakarta release, som er sat til at blive released 1. juni. Der er nyheder både for HR, Facility, Security, IT og Business Apps, men hvis vi fokuserer på IT delen, som er den del, de fleste af vore kunder har investeret i, så er mine 3 favoritter følgende:

  • Lanceringen af ”ServiceNow Intelligent Automation Engine”, som introducerer et nyt lag af kunstig intelligens på platformen. I forhold til IT kan dette bruges til at analysere events og på baggrund af dette forudsige kommende nedbrud for så automatisk at få systemet til at oprettet et Incident. Derved kommer IT driftsorganisationen på forkant og kan forhindre nedbrud i at finde sted.

Denne forbedringer giver også forbedringer i forhold til måden IT kommunikerer med slutbrugere på. Når en bruger eksempelvis opretter en sag, så kan systemet automatisk regne kategori, prioritet, samt hvem opgaven skal løses af ud. Dette gøres baseret på historiske data i systemet og gør det væsentligt nemmere for slutbrugere at henvende sig til IT.

  • Nummer 2 på listen er Software Asset Management. ServiceNow introducerer et værktøj, der kan hjælpe virksomheder med at holde styr på licenserne, samt at frigive licenser, der ikke længere bliver brugt. Denne App giver IT et fantastisk overblik, der gør audits væsentligt nemmere, men muliggør også besparelser ved at muliggøre frigivelsen af licenser, som brugerne ikke længere bruger.
  • Introduktionen af Cloud Management, som er resultatet af ServiceNows opkøb af ITApp. Dette er et fantastisk værktøj til håndteringen hybride cloud scenarier, hvor kunder vil have en nem måde at administerer deres virtuele maskiner på tværs af Microsoft Azure, Amazone Cloud og VMWare vSphere. Værktøjet håndterer hele livscyklussen af de virtuelle maskiner og intuitive dashboards giver et hurtigt overblik og fremhæver Virtuelle Maskiner, som ikke længere benyttes.

Udover disse kommer der en masse spændende platformsopgraderinger og Jakarta skulle ved de fleste ting være op til 30 procent hurtigere end Istanbul, så der er lagt op til en væsentlig performance forbedring.