fbpx

Microsoft stopper for supporten af Windows Server 2008/2008 R2 til januar 2020 og for SQL 2008/2008R2 i juli 2019.

Rigtig mange danske virksomheder landet over vil blive ramt og den forbindelse er det utroligt vigtigt at være på forkant med eventuelle konsekvenser heraf, særligt i forhold til sikkerhed og compliance. At være offer for kritiske sikkerhedsbrud grundet software som ikke er supporteret, vil altid være en rigtig skidt historie.

Lige nu tilbyder Microsoft en række fordele på området, som kan være med til at fremtidssikre jeres IT-miljø samtidig med at sikre en modernisering af nuværende applikationer og infrastruktur.

En af de nuværende benefits ved at køre Windows Server 2008 til Azure i stedet, er at der nu er mulighed for at få udvidede sikkerhedsopdateringer i hele 3 år efter slutdatoen for supporten og dette tilbud er tilgængeligt uden ekstra omkostninger. Med andre ord, hvis du vælger at køre dine applikationer på Windows Server 2008 i Azure på virtuelle maskiner, får du udvidede sikkerhedsopdateringer ganske gratis.

Og hvordan gør vi så lige det, nemt og bekvemt?

Det er her, hvor Azure Site Recovery kommer ind i billedet, som gør det muligt at migrere dine Windows Server 2008 maskiner op i skyen hurtigt, effektivt og uden nedetider mht. alt lige fra OS, data og applikationer. Dette gælder derudover for 32 bit versionen af Windows Server 2008, da migrering af servere der kører Windows Server 2008 R2 allerede er fuldt understøttet her. Du kan desuden også bruge Azure Site Recovery til at migrere dine servere på tværs af VMware og Hyper-V miljøer uden problemer.

Spar op til 82% med Azure Reserved Instances og Azure Hybrid Use Benefits.

Der kan være rigtig mange penge at spare her i forhold til at udnytte dine Windows Server-licenser med Software Assurance eller Windows Server-abonnementer. I alt sin enkelthed bliver omkostninger på operativsystemet i Azure dækket på op til 2 virtuelle maskinger for hver licens. Du betaler altså kun for base compute omkostningerne og kan opnå en besparelse på op til 40% sammenlignet med pay-as-you-go priser som ved brug af kreditkort mv.

 

 

Dette kan med fordel kombineres med Azure Reserved Instances, hvor du ved at reservere et hvis antal virtuelle maskiner over en 1-3 årig periode, kan komme op omkring 80% besparelser. Det er naturligvis vigtigt her, at forecaste det fremadrettede aktuelle workload behov korrekt og kan samtidigt være en fordel i forhold til årlig budgettering.

Det er vores klare anbefaling at få kigget på jeres setup allerede nu og jeg hjælper i den forbindelse gerne med at planlægge jeres migrerings- og opgraderingsstrategi ved samme lejlighed.

Du er meget velkommen til at kontakte os på 71715353.