fbpx

Vi bringer mennesker, forretning og teknologi tættere sammen

Hvad er Azure Active Directory (Azure AD), og hvorfor er det smart?

Et Active Directory – i daglig tale bare kaldet AD’et – er på mange måder hjørnestenen i enhver IT-infrastruktur. Det er her, at man styrer og sikrer brugere, roller og identiteter.

Med Azure Active Directory (Azure AD), der er den indbyggede løsning til identitetsstyring i Microsoft 365, åbner Microsoft nu for nye muligheder, hvis man overvejer en hybrid serverløsning. I Azure AD kan du nemlig centralisere jeres identitets- og adgangsstyring og dermed sikre jeres IT-miljø og brugere bedre.

Active Directory går i skyen – nu som Azure AD

I takt med, at virksomhederne anvender flere og flere cloud-baserede løsninger, bliver deres data også mere og mere sårbare over for IT-kriminalitet, fx hackerangreb og en lang række forskellige former for cyberkriminalitet. Derfor bør man øge sit fokus og sin indsats i forhold til cloud-sikkerheden, både internt og ekstern.

Hvad kan man med Azure AD?

Med Azure AD kan du (via AD Connect) koble jeres lokale AD til forskellige, eksterne tjenester og dermed optimere sikkerheden.

Det betyder i praksis, at fx jeres brugere kan anvende single sign-on, også til tredjeparts tjenester. På den måde slipper de for at gå rundt og huske på mange, forskellige passwords (med risiko for, at passwords bliver skrevet ned, eller at man vælger meget simple og dermed usikre passwords for at kunne huske dem).

I Azure AD kan I vælge at opsætte to-faktor godkendelse. I kan også opsætte avanceret logning og overvåge brugernes adfærd i realtid for at øge sikkerhedsniveauet yderligere.

Jeres lokale AD og Azure AD er synkroniseret

Når jeres lokale AD er koblet sammen med Azure AD, kan I synkronisere de to miljøer. Hvis en medarbejder fx forlader virksomheden, så kan I deaktivere eller slette medarbejderens lokale AD-bruger – det smarte er, at samtidig logges vedkommende automatisk ud af alle systemer i Azure AD. I får dermed en langt større datasikkerhed.

Azure AD kræver IT-ekspertise for at udnytte alle mulighederne

Hvis I skal have glæde af alle mulighederne i Azure AD, kræver det vedligeholdelse og udvikling – akkurat på samme måde som ved lokale serverløsninger.

Derfor skal I sikre, at I har de rette kompetencer, enten inhouse eller via en ekstern partner, som har indgående kendskab til systemer, omgivelser og Azure.

Gratis prøveabonnement på Azure AD

Hvis du har lyst til at blive klogere på Azure AD, så tilmeld dig et gratis prøveabonnement i en måned – læs mere her.

Følg os

Du kan altid følge os på sociale medier, hvor vi løbende sender opdateringer, nyheder og begivenheder.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere, er du meget velkommen til at kontakte os på mail eller telefon. Du kan også bruge vores kontaktformular

+45 7171 5353
info@automize.dk