fbpx
Vi bringer mennesker, forretning og teknologi tættere sammen

Har I styr på medarbejdernes enheder?

Dine medarbejdere arbejder på pc, mobil og tablet – i virksomheden, på farten og derhjemme, hver med deres individuelle opsætning, software og licenser. Samtidig beholder de ikke deres job så længe, men skifter oftere.

Vores stigende brug af mobile enheder og generelt hyppigere jobskifte stiller nye krav til virksomhedens it asset management. Har du overblik over medarbejdernes enheder, deres software og sikkerheden? Både ved brug og når en medarbejder forlader virksomheden?

It asset management er en opgave for hele organisationen

Helt overordnet handler it asset management om at sørge for, at I har de nødvendige strukturer på plads til at sikre kontrol over jeres aktiver og forretningsprocesser. I skal have en plan for at beskytte jeres investeringer og aktiver som software, infrastruktur, menneskelige ressourcer, information og services. Når I ved præcist, hvad I har, kan I hurtigt og nemt finde, styre, tilpasse og rapportere om netværksbaseret hardware og installeret software.

Det stiller ikke kun krav til it-afdelingen, men til hele organisationen – har I implementeret de politikker og procedurer, der gør jer i stand til at håndtere udfordringerne effektivt? Kender I truslerne, og har I taget de nødvendige forholdsregler?

Mobile enheder stiller nye krav til it asset management

Det er en stor og tidskrævende opgave at komme hele vejen rundt om it asset management. Uanset om en enhed er stationær eller mobil, så skal I fx have overblik over, hvilket udstyr der er tilkoblet den enkelte medarbejder, hvad var indkøbsprisen, indkøbsdatoen, hvilke licenser har medarbejderen – og hvilken afdeling skal betale?

Men antallet af enheder pr. medarbejder er stigende. I dag har de fleste af os som minimum både en bærbar og en mobil – måske ovenikøbet udstyr, som vi selv vælger (Bring Your Own Device – BYOD) – og det er med til at gøre opgaven med at styre det hele både stor og tidskrævende.

Mobile Device Management gør opgaven så meget nemmere

Heldigvis findes der værktøjer, der kan lette arbejdsbyrden. Med de nyeste værktøjer nøjes I ikke bare med at højne kvaliteten og nøjagtigheden i de registrerede oplysninger, I øger også det overordnede sikkerhedsniveau for de mobiler enheder – det gælder både selve den fysiske enhed og data.

Microsofts løsninger Mobile Device Management (MDM) fx Intune gør det nemt at udrulle politikker, applikationer og forskellige indstillinger på den mobile enheder, fx sikkerhedsindstillinger, fra centralt hold og dermed sikre, at alle de mobile enheder overholder interne it-politikker og fx politikker om adgang til følsomme data. I får overblik over alle enheder og kan på tværs af variationen sikre ensartet opsætning af fx certifikater, WiFi-indstillinger og øvrige elementer i jeres sikkerhedspolitik.

Selvfølgelig er der stor forskel på, om I er en mindre produktionsvirksomhed eller en større global spiller – men uanset størrelse og kompleksitet er der mange gevinster at hente ved at få styr på de mobile enheder i jeres it asset management ved at anvende de rigtige værktøjer til opgaven.

Følg os

Du kan altid følge os på de sociale medier, hvor vi løbende opdaterer med nyheder og events.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere, er du meget velkommen til at kontakte os på mail eller telefon. Du kan også bruge vores kontaktformular

 

+45 7171 5353
info@automize.dk